Mi az a részvény spread fogadások?

A spread fogadások jövedelmezőek?

A spread fogadások magas nyereséget hozhatnak, ha a fogadásokat helyesen helyezik el. A legtöbb spread betting kereskedő csak akkor sikeres, ha több éves tapasztalatot követően szisztematikus kereskedési tervet állít össze. Csak kis százalékuknak sikerül, a többségnek nem.

Mi a különbség a spread fogadások és a részvénykereskedés között??

A spread fogadások olyan tőkeáttételes termékek, ahol Ön a mögöttes részvény árfolyamának mozgására spekulál. A részvénykereskedéssel ellentétben a részvények fizikailag nem az Ön tulajdonában vannak. A spreadbettinggel adókedvezményeket kap. Ön nem fizet CGT-t (tőkenyereségadó), míg a normál kereskedésnél igen.

Miért hívják spread bettingnek?

A tőzsdei kereskedéshez hasonlóan a spread fogadásoknál is két árat jegyeznek – egy árat, amelyen vásárolhat (vételi ár) és egy árat, amelyen eladhat (eladási ár). A vételi és eladási ár közötti különbséget nevezzük spreadnek.

A spread fogadások adómentesek?

A spread fogadások adómentesek mivel ez inkább spekulatív fogadásnak, mint befektetésnek minősül. Amikor spread fogadást köt, nem a vállalatok részvényeit – vagy bármelyik eszközét, amellyel kereskedni szeretne – vásárolja meg, hanem azt jósolja meg, hogy a piaci ár emelkedni vagy csökkenni fog-e.

Jobb-e a spread fogadás vagy a CfD?

A spread fogadások és a CFD-kereskedelem közötti legfontosabb különbség az adóztatásuk módja. A spread fogadások mentesülnek a tőkenyereségadó alól, míg a CFD-kből származó nyereséget adóügyi szempontból a veszteségekkel szemben lehet elszámolni. Egyik termék esetében sem kell bélyegilletéket fizetni, mivel a kereskedés során nem kerül tulajdonba a mögöttes eszköz.

Meg lehet-e keresni a megélhetésért a spread fogadásokból??

Valóban, akkor. A rendkívül sikeres spread fogadók közé tartozik Simon Cawkwell, aki számtalan milliót keresett részvényekre tett spread fogadásokkal. Simon Smith egy kicsit titokzatos azzal kapcsolatban, hogy pontosan mennyi pénzt keresett a lakásárakra való spread fogadásokkal, de bevallja, hogy ez legalább annyi, hogy ki tudja fizetni a jelzáloghitelét.

Szólj hozzá!